30 Ekim 2013 Çarşamba

Pastırma Satış Sitesi

Kişilerin damak tatlarına göre tercih edebileceği sucuk türleri birçok üretici firma tarafından satışa sunulur. Kangal, Baton ve Parmak olmak üzere başlıca 3 çeşidi vardır. Bu tür sucuklar genellikle koyun ve sığır etinden imal edilir. Yıl içinde değişen et fiyatları bu ürünün de Pazardaki satış fiyatını etkilemektedir. Sahip olduğu su oranından dolayı tam kuru kategorisine giren Türk sucuğu ülkemizin çeşitli bölgelerinde üretilmekte ve iç pazara sunulmaktadır.



Sucuğun iç pazara dağıtımını üstlenen firmalar bir diğer ürün olarak da pastırma üretimiyle pazarda yer almak istemektedir. Özellikle Kayseri yöresinde yaygın olarak tüketilen pastırmanın çeşitli tüketim şekilleri bulunur. Yenildikten sonra koku yapan bu ürün çemeni alındığı takdirde bu özelliğini kaybetmektedir. Bu da tüketimini kolaylaştırır ve daha çok insan tarafından tercih edilmesini sağlar.

Sucuğun ve pastırmanın yanında ticari kaygı güdülmeyen besinlerden biri olan Kayseri mantısı daha çok restoranlarda servis edilmektedir. Ana yemek olarak tercih edilen bu mantı türü evlerde de kolayca hazırlanabilir. Yemeğin yapılabilmesi için gereken malzemeler genellikle bir evde bulunan malzemelerdir. Bu yüzden herhangi bir zorlukla karşılaşılmadan tarifine de uyarak yapılabilir.

Kayseri mantısının ana yemek olara tercih edilmesinin nedenlerinden biride içerdiği malzemelerden dolayı besleyici ve doyurucu bir niteliğe sahip olmasıdır. Bu nitelik Kayseri mantısının birçok yörede tüketilmesini sağlamıştır. Bu yüzden çocuk yaşlı demeden herkes tarafından rahatlıkla tüketilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder